Skip to main content

Reparatie en onderhoud


Het wordt wel eens vergeten, maar toch: een blaasinstrument heeft onderhoud nodig. Want zonder onderhoud verliest uw instrument kwaliteit en zuiverheid en gaat het speelplezier verloren. Zover hoeft het niet te komen want Wiggers Muziekinstrumenten is, dankzij de jarenlange ervaring, toonaangevend in het repareren en onderhouden van blaasinstrumenten. Niet alleen ons vakmanschap, maar ook de werktuigen en gereedschappen die ons ter beschikking staan, garanderen een perfecte reparatie of hoogwaardig onderhoud!

Het onderhoud aan een blaasinstrument is een specialisme dat ervaring en deskundigheid vereist.

Ieder blaasinstrument moet regelmatig een onderhoudsbeurt ondergaan, zodat het instrument weer optimaal functioneert. Diezelfde ervaring en deskundigheid wordt in ons atelier ingezet om instrumenten te repareren.

Mocht er onverhoopt schade zijn aan uw geliefde of kostbare instrument, dan kan iedere muzikant erop vertrouwen dat wij met al onze kennis en ervaring zorgen voor een perfecte reparatie.


wij zijn gespecialiseerd in het Reinigen en Polijsten van Blaasinstrumenten

Met behulp van onze ultrasoon baden worden alle metalen blaasinstrumenten tot in de puntjes gereinigd van kalkaanslag en andere ongewenste resten. Nadat het instrument is gepolijst is uw blaasinstrument weer als nieuw. En…klinkt ook weer als nieuw.

Dat garanderen wij ook bij al onze andere servicewerkzaamheden, het aanpassen van een instrument of monteren van nieuwe onderdelen, zoals kurkjes, viltjes, veertjes & polsters.In ons atelier zijn alle faciliteiten en gereedschappen aanwezig om instrumenten te repareren.

Uitdeuken, het frezen van toongaten, draaien van onderdelen of het repareren van een kurktap, gebeurt in het atelier van Wiggers Muziekinstrument met de grootste mogelijk perfectie. Daarbij staan wij persoonlijk garant voor de kwaliteit!


Voor tal van grote en bekende orkesten, zoals het Amsterdams Concertgebouworkest, Orkest van het Oosten, Leger des Heils (zelfs Kopenhagen), en voor vele verenigingen in heel Nederland, mag Wiggers Muziekinstrumenten onderhouds- en reparatiewerkzaamheden uitvoeren.

Ook internationaal bekende artiesten vertrouwen hun kostbare blaasinstrument toe aan de specialisten in ons atelier.

Vakmanschap is de basis voor een goede service.

Daarom is Wiggers Muziekinstrumenten als één van de weinigen in ons land geselecteerd voor de Yamaha Technician Guild. Dit exclusieve gilde van instrumentmakers garandeert onze klanten meer dan uitstekende service. Het is de absolute garantie voor het beste resultaat en…het grootste speelplezier!

In het atelier van Wiggers Muziekinstrumenten worden tal van specialistische onderhouds-en reparatiewerkzaamheden uitgevoerd. Niet altijd is bekend welke mogelijkheden er zijn om een blaasinstrumenten weer als nieuw te laten klinken. 
Hierboven een overzicht van de uiteenlopende werkzaamheden.